Scroll Top
Andijk (Noord Holland)

Geit

geit
De geit als krachtdier
Flexibiliteit; Doorzettingsvermogen; Krachtig; Zoek nieuwe hoogten, maar wees voorzichtig met het nemen van stappen; Beweeglijk; Onafhankelijk; Gids en leider.

De geit staat als krachtdier voor vruchtbaarheid en vitale levenskracht.

Met haar leervermogen laat de geit je zien hoe je door je fouten, zonden en voorliefdes kunt groeien in het leven.

De hoorns van de geit staan symbool voor de kracht om het lot te trotseren en je eigen weg te vervolgen. De geit moedigt je aan om het leven met al haar mogelijkheden aan te nemen en te leven. De geit laat je verder kijken, voorbij je eigen horizon.

Met haar terughoudendheid, bescheidenheid en volharding laat ze zien hoe je moeilijke situaties in het leven met succes kunt overwinnen.

Maar de geit is ook koppig, trots, soms onverstandig en vaak halsstarrig. Ze staat daarmee voor een gebrekkig zelfvertrouwen, schuldgevoelens, angst, slachtofferrol, verleiding, lichtgelovigheid en voortdurend mekkeren over van alles en nog wat.

Privacyvoorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie van specifieke diensten opslaan, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.